Ovocné destiláty výnimočnej chuti

Autor Irena Konečná február 2016 -

História známych destilátov spoločnosti Rudolf Jelínek má viac ako sto rokov. Pri ich výrobe sa spája tradícia s novými technológiami a umom jelínkovských majstrov.


Likérka získala viacero ocenení za kvalitu, napríklad od Nemeckej potravinárskej spoločnosti (DLG). V čom sú jej ovocné destiláty výnimočné? Tajomstvo ich výroby je vo výbere kvalitného vyzretého ovocia. Aj preto spoločnosť neustále rozširuje plochu vlastných sadov. Len vo Vizoviciach, kde sídli a vyrába, obhospodaruje päťdesiat hektárov slivkových sadov, na ktorých rastie viac ako 20-tisíc stromov. Celkovú plochu jej sadov dopĺňajú nedávno prikúpené celky na južnej Morave, takže dovedna vlastní takmer 160 hektárov sadov. Ovocie pestujú aj sesterské spoločnosti v Čile, Rumunsku a Bulharsku.

Aj sami sa môžete presvedčiť, ako chutia originály, vyrábané vo Vizoviciach. Ponúkame pár tipov. Najpopulárnejšími produktmi sú slivovica a hruškovica; stále viac je obľúbená aj slivovica zlatá, ktorá zreje v dubových sudoch. Likér Bohemia Honey zasa v sebe spája tradičnú chuť trojročnej bielej slivovice a jemnú chuť moravského lipového medu.

Netradičné pre výnimočné chvíle

Netradičné destiláty sa vyrábajú z pôvodných domácich surovín, ktorých nie je veľa, takže každý dúšok si treba vychutnať – preto sú vhodné na špeciálne príležitosti.
Trnkovica – nechajte sa zviesť nespútanosťou plodov z divo rastúcich trniek, ktoré boli na kríkoch ešte počas prvých mrazov. Časti obsiahnutých trieslovín vďačí tento nápoj za svoju nevšednú chuť.
Mirabelkovica – veľmi jemný destilát. Vyrába sa iba zo zdravých a vyzretých plodov divo rastúcich odrôd mirabeliek. Jej jemná a neobvyklá vôňa aj chuť vás príjemne prekvapia.
Malinovica – vyznačuje sa typickou, silnou ovocnou vôňou a chuťou, ktorá sa len málo líši od vône čerstvo natrhaných zrelých malín. Vďaka tomu má malinovica značný počet priaznivcov a niektorí ju neváhajú nazvať cisárovnou ovocných destilátov.

Destiláty by sa mali podávať pri izbovej teplote, pretože iba tak sa rozvinie ich unikátna vôňa a chuť. Predávajú sa v tradičných budíkových fľašiach.

PR/IK

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK