Neberte antibiotiká zbytočne, urobte si domáci CRP test

Autor ŽH marec 2017 -

Zbytočné užívanie antibiotík môže viesť k ohrozeniu života. Rozoznať, kedy sú antibiotiká vhodné, pomáha domáci CRP test.

Pri častom užívaní antibiotík hrozí riziko takzvanej antimikrobiálnej rezistencie, kedy sa náš organizmus stáva voči liečivám imúnny a tie nemajú účinok. Na infekcie spôsobené rezistentnými baktériami zomrie podľa odhadov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v Európskej únii 25-tisíc ľudí ročne. Po antibiotikách totiž siahame často aj vtedy, keď nemôžu pomôcť – pretože netrpíme bakteriálnou, ale len vírusovou infekciou. Príznaky sú pritom podobné – bolesti hlavy, hrdla, upchaný nos, teplota.

Doma a rýchlo

Rozoznať, kedy majú antibiotiká zmysel a kedy sú zbytočné, pomáha domáca diagnostická metóda zvaná CRP test. Vďaka nemu sami v pohodlí domova zistíte, či je vaše ochorenie bakteriálneho pôvodu – a teda je nutná liečba antibiotikami – alebo ide o vírusové prechladnutie, ktoré zvládnete vyliečiť bežne dostupnými liekmi.
Domáci CRP test ušetrí hodiny presedené v čakárni pred ambulanciou. Na vyhodnotenie potrebuje kvapku krvi z prsta. V priebehu piatich minút budete mať jasno, či postačí domáca samoliečba alebo je potrebné vyhľadať lekára. Balenie obsahuje dva CRP testy, aby sa opakovaním testu mohol sledovať priebeh liečby a overiť, či je bakteriálna infekcia na ústupe. Cena dvoch testov v jednom balení je 10,90 eura. Inštruktážne video k testu a ďalšie informácie sú verejne prístupné na stránke www.crptesty.sk.

Ďalšie testy

Okrem CRP testu sú vo voľnom predaji aj iné domáce testy Veroval: Zistenie alergie, Zistenie borélií z kliešťa, Neznášanlivosť lepku, Zápal močových ciest, Zistenie nedostatku železa, Prevencia črevných ochorení, Prevencia žalúdočných ochorení, Cholesterol, Mužská plodnosť a Drogy.

ŽH

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK