Umelá inteligencia: bude sa jej dať dôverovať?

Autor FM/WEF marec 2017 -

S diskusiou o etických, právnych i spotrebiteľských otázkach v tejto súvislosti musíme začať ešte vo fáze vývoja technológií.

Po vstupe ľudstva do štvrtej priemyselnej revolúcie sa vývoj umelej inteligencie musí riadiť jedným spoločným princípom – technológia musí rozšíriť, nie nahradiť ľudské schopnosti a príležitosti. Vyplynulo to z panelovej diskusie predstaviteľov firiem o umelej inteligencii (UI) v rámci zasadania Svetového ekonomického fóra v Davose.
Rečníci sa zhodli, že technológie a prístup k nim je potrebné demokratizovať. Zároveň je podľa nich nevyhnutné dať ľuďom s príslušnými znalosťami a zručnosťami možnosti na to, aby položili základy pre viac rovnostársku a udržateľnú éru tzv. kognitívneho computingu.

Pre ľudí a s ľuďmi

IBM patrí k lídrom v kognitívnej počítačovej technike priemyslu informačných technológií; okrem iného vyvinula známu UI platformu Watson. Podľa prezidentky a výkonnej riaditeľky IBM Virginie (Ginni) Romettyovej je v kognitívnom computingu absolútne nevyhnutná transparentnosť – v záujme rozvoja dôvery. Čoskoro podľa nej totiž budeme všetci pracovať s UI technológiami – a budeme tiež chcieť vedieť, ako boli navrhnuté, ktorými odborníkmi a pomocou akých dát. „Ľudia potrebujú, aby to zostalo pod kontrolou,“ uviedla Romettyová s tým, že je veľmi želateľné, aby táto technológia bola vytvorená „ľuďmi a pre ľudí“.
Účastníci debaty sa zhodli, že etické a právne otázky musia byť zapracované už na začiatku procesu projektovania technológie. Podčiarkli v tejto súvislosti dôležitosť spolupráce vedcov a vývojárov technológií s etikmi, právnikmi i so spotrebiteľmi.

Zodpovední za budúcnosť

Satya Nadella, výkonný riaditeľ Microsoft Corporation, zdôraznil, že jeho spoločnosť sa reálne zameriava na to, ako urobiť technológie široko dostupnými. Ilustroval to na úspechu prekladovej aplikácie „Skype Translator“, ktorý dala firma k dispozícii na stiahnutie zadarmo. K výzvam blízkej budúcnosti poznamenal, že v nich zostáva ešte veľa nejasných otázok – napríklad ako stanoviť zodpovednosť za rozhodnutia, urobené algoritmami a nie ľuďmi. Alebo či pridaná hodnota, ktorá sa vytvorí vďaka UI, bude aj spravodlivo rozdelená.
„Celkový rast svetového HDP nie je hviezdny. Skutočne potrebujeme umelú inteligenciu,“ vyhlásil S. Nadella. Podľa jeho slov, ak majú štvrtá priemyselná revolúcia a UI pomôcť riešiť naliehavé problémy dneška, ako sú klimatická zmena, vzdelávanie či odhaľovanie drog, a zabezpečiť celkový rast, je dôležité školiť ľudí na pracovné miesta budúcnosti.
Vo svete s nadbytkom UI sa ľudské hodnoty ako zdravý rozum a empatia stanú podľa šéfa Microsoftu nedostatkovými. Pritom sú to hodnoty, ktoré by ľudstvo zajtrajška najviac potrebovalo.

UI vytvorí nové pozície

Ron Gutman, zakladateľ a CEO HealthTap, on-line aplikácie, ktorá prepája pacientov s lekármi, povedal, že UI vytvorí nové pracovné miesta v povolaniach, ktoré dnes ešte neexistujú. Napríklad odevy s votkanými senzormi budú poskytovať také množstvo dát, že to umožní prejsť od reaktívnej k proaktívnej medicíne a vytvoriť nový „ekosystém“ pracovných miest.
V. Romettyová vykreslila predstavu pracovných miest – akýchsi „nových golierov“, ktorá sa odvíja z poznania, že zručnosti potrebné pre budúce posty nepredstavujú iba špičkové high-tech vedomosti. Teda také, ktoré možno získať vďaka tradičnému vysokoškolskému titulu. Veľa pracovných miest, ako sú napríklad technici cloud computingu či rôznych služieb bude podľa nej vyžadovať zručnosti získané odbornou prípravou alebo iným netradičným spôsobom. Množstvo ľudí bude podľa nej potrebovať rekvalifikáciu.
Ako k tomu súhlasne poznamenal Joichi Ito z Massachusettského technologického inštitútu, každý bude musieť nadobudnúť pochopenie pre umelú inteligenciu a vzdelávacie systémy budú musieť byť viac dynamické – tak, aby udržali tempo s rýchlo sa meniacimi technológiami.

FM/WEF

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK