Stavbou roka je bratislavský dvojmrakodrap

Autor JF marec 2017 -
Stavbou roka je bratislavský dvojmrakodrap J&T REAL ESTATE

Prestížne ocenenie Stavba roka 2016 sa stalo trofejou skupiny J&T a architekta Juraja Hermanna za ich Panorama City.

Polyfunkčný dvojvežový komplex v širšej nábrežnej zóne Bratislavy dostal najvyššie ocenenie v rámci 22. ročníka známej súťaže stavieb realizovaných na Slovensku. Vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie cien sa uskutočnilo počas galavečera v bratislavskej Inchebe, súčasne s otvorením veľtrhov Coneco a Racioenergia.

Bodovali aj dopravné stavby

V tomto ročníku udelila odborná porota celkom 12 cien 7 stavbám a projektom. Boli medzi nimi napríklad rekonštrukcia synagógy v Lučenci, rekonštrukcia cesty I/72 sedlo Zbojská – Čertova dolina (Tisovec), trvalo udržateľný dom Clt home v Nitrianskych Hrnčiarovciach, obnova Šafranovej záhrady v Košiciach a riešenie električkovej trate na Starom moste v Bratislave.

Stoosemmetrové veže za 94 miliónov

Panorama City získalo okrem hlavnej ceny aj Cenu Stavebnej fakulty STU za uplatnenie vedy a techniky v realizácii. Jeho stavebníkmi sú Panorama byty, a. s., a J&T Real Estate. Autorom architektonického riešenia je Ing. arch. Juraj Hermann, projektantmi sú P-T, s. r. o. (architektonická časť), Baran Projekt, s. r. o., a OKteam, s. r. o. Hlavným dodávateľom je Chemkostav, a. s. Veže sú vysoké 108 metrov a dokončili ich v marci 2016. Celkové investičné náklady (bez DPH) predstavovali 94 miliónov eur.

JF/SR

Balkon K4

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK