(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Lidl sa chystá dobyť Ameriku

Autor JF máj 2017 -

Američania sa nám opäť trochu priblížia; 15. júna otvoril nemecký obchodný reťazec svoje prvé predajne aj u nich. Na budúci rok by ich v USA malo byť už sto.

Jeden z najväčších svetových maloobchodných predajcov, dôverne známy aj slovenským ľuďom, otvorí svoje prvé americké obchody 15. júna; počas leta dosiahne ich počet číslo 20. „Sme nadšení, že otvoríme prvé predajne v Spojených štátoch o niekoľko krátkych týždňov,“ uviedol v tlačovej správe Brendan Proctor, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Lidl v USA. Prvá fáza vstupu – v roku 2017 – sa týka štátov na východnom pobreží, konkrétne Virginie a Severnej a Južnej Karolíny. Sídlo americkej pobočky je v Arligtone, virginskom predmestí Washingtonu.

Uvádzacie ceny až o 50 % nižšie

Konkurenčné reťazce na presýtenom trhu USA sa zrejme musia nového agresívneho hráča obávať. „Spoločnosť Lidl ponúkne jednoduchý a efektívny prístup k nákupu potravín, čo bude znamenať veľké úspory pre kupujúcich. Pri nákupoch počas tohto leta môžu očakávať, že získajú tovary a potraviny v špičkovej kvalite až o 50 percent lacnejšie ako v ostatných supermarketoch v Spojených štátoch,“ tvrdí tlačová správa. Asi 90 percent potravín, ktoré budú v americkom Lidli k dispozícii, majú byť exkluzívne značkové produkty. Niektoré z nich získali ocenenia za kvalitu v rôznych súťažiach v USA.

Všetky hypermarkety tejto značky pripravené na otvorenie v USA v lete 2017 sú novopostavené budovy. Do budúceho leta plánuje Lidl na východnom pobreží otvoriť až 100 obchodov, čím vytvorí spolu asi 5 000 pracovných miest. Podľa interného materiálu, ku ktorému sa dostali americkí novinári, chce Lidl postupne v USA otvoriť dovedna 600 obchodov. Spoločnosť dnes pôsobí v 28 krajinách Európy (EÚ aj mimo EÚ), kde má spolu viac ako 10 000 prevádzok. Na Slovensku je približne 130 predajní Lidl.

JF