Kambodža má atraktívne pamiatky – a zatiaľ bez priveľkých davov

Autor SH máj 2017 -

Ak ste typ cestovateľa, ktorý sa vyhýba húfom turistov a rád vychutnáva originálnu atmosféru navštívenej krajiny, Kambodža je pre vás dobrá voľba. V tejto krajine nájdete nádhernú prírodu, tyrkysové more a množstvo dychberúcich pamiatok. Prečítajte si aj iné tipy na najlepšie atrakcie v Kambodži.

V hlavnom meste Phnompenh by ste nemali vynechať návštevu Kráľovského paláca. Okrem sofistikovanej architektúry je jeho lákadlom aj socha Budhu ozdobená 9 584 diamantmi v jednom z chrámov.

cambodia 2257753 1280Kráľovský palác - prijímacia budova

Do Phnompenhu sa už čoskoro dostanete aj bez náročného prestupovania. Spoločnosť Emirates vás tam od 30. júna dopraví z Prahy iba s jediným prestupom. Z hlavného mesta sa potom autobusom, loďou alebo taxíkom môžete dopraviť do mesta Siem Reap, pri ktorom leží najznámejšia pamiatka Kambodže – komplex Angkor Vat.

„Tajuplná stavba Angkor Vat z 12. storočia je taká rozsiahla, že na jej lepšie spoznanie potrebujete aspoň tri dni. Na jej návštevu si rozhodne nechajte časovú rezervu,“ radí Miroslava Zelenáková z portálu superletuska.sk. Ak chcete spoznať z tejto krajiny ešte viac, vidiek a odľahlejšie oblasti, odporúča vziať si vreckového sprievodcu. „Je dobré sa vopred pripraviť na rôzne netradičné situácie a preštudovať špecifiká kultúry,“ konštatuje. O víza na vstup do Kambodže možno požiadať na jej konzuláte v Berlíne alebo elektronicky prostredníctvom internetu. Dajú sa však získať ich aj na letiskách Phnom Penh a Siem Reap a na hraničných priechodoch. Odporúča sa očkovanie proti infekčnej žltačke A a B, brušnému týfusu a tetanu.

SH

ext1Kráľ Norodom Sihamoni je asi jediný monarcha, ktorý rozumie po slovensky; kedysi totiž študoval a žil v Prahe.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK