(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Zlaté jablko pre Bratislavu

Autor JF/MP jún 2017 -
Zlaté jablko pre Bratislavu Pixabay/Fijet

Cestovný ruch začína byť silnou stránkou slovenskej metropoly. Svojím ocenením to uznala aj medzinárodná novinárska organizácia FIJET.

Cenu Zlaté jablko udeľuje od roku 1970 zaujímavým turistickým destináciám Medzinárodná federácia novinárov píšucich o cestovnom ruchu – FIJET, väčšinou za rok len jednu. Populárne prirovnanie hovorí, že ide o „Oskara“ v tejto brandži. V tomto roku sa slávnostné odovzdávanie Zlatého jablka uskutočnilo v Zrkadlovej sále bratislavského Primaciálneho paláca, keďže oceneným bolo slovenské hlavné mesto. Plastiku jablka prevzala námestníčka primátora Ľudmila Farkašovská za prítomnosti dvoch štátnych tajomníkov, zástupcov FIJET-u medzinárodného i slovenského a zahraničných novinárov, ktorým Bratislava Tourist Board zorganizoval presstrip. „Bratislava je mestom, v ktorom sa unikátnym spôsobom prepájajú dejiny s kultúrou a zážitkovým rozmerom. Toto prestížne ocenenie určite prispeje k zviditeľneniu značky Bratislava v zahraničí,“ povedala na stretnutí Ľ. Farkašovská.

Hlavné mesto v posledných rokoch zažíva turistický boom a štatistiky naznačujú, že rekordné čísla možno očakávať aj naďalej. V roku 2016 ho navštívilo viac ako 1,2 milióna turistov, čo je 15 %-percentný medziročný nárast. Za konkurenčné výhody mesta považujú jeho predstavitelia o. i. dobrú dostupnosť, spojenie histórie s modernou infraštruktúrou a bohatý kultúrny život.

JF/MP