(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Kontrola odtlačkov: vstup do kancelárie ako v špionážnom filme

Autor Juraj Redeky júl 2017 -

Výrobca tvrdí, že tento biometrický zámok nemožno oklamať – neberie žiadne kópie na fólii alebo plastickom materiáli.

Dverová prístupová jednotka s biometrickou čítačkou Access Unit Fingerprint Reader od spoločnosti 2N umožňuje prístup do objektu výhradne na základe odtlačku prsta. Zariadenie funguje ako samostatná jednotka, ale aj ako modul pre interkom. Prináša nový spôsob otvárania dverí a prístupu do budov, či priestorov, ktoré vyžadujú vysoký stupeň zabezpečenia. Čítačka je osadená senzorom SilkID s rozlíšením 2 MP a rýchlosťou snímania 12 fps. Snímacia plocha je pokrytá veľmi odolným sklom a poskytuje dostatok priestoru vďaka rozmerom 15×20 mm.

Vyššia úroveň bezpečnostnej prístupovej techniky

Aj vďaka kvalitnej snímacej ploche dokáže jednotka detekovať pokusy o podvod, napríklad s použitím silikónu, latexu, želatíny či filmovej fólie. Ide o tzv. anti-spoof ochranu – ochranu voči falošným odtlačkom a duplikátom. Pritom využíva patentovanú technológiu hardvérovej ​​a softvérovej ​​detekcie, ktorá patrí medzi najlepšie na svete.

„Nová biometrická prístupová jednotka sa bude prevažne využívať v luxusnejších rezortoch alebo kancelárskych budovách a štátnych inštitúciách, kde je nutné zabezpečiť niekoľko úrovní prístupu do objektu. Svoje využitie ale nájde aj v školstve alebo priemysle,“ objasňuje Vít Kovařík, marketingový riaditeľ spoločnosti 2N. Čítačka podľa neho reprezentuje modernejšiu a bezpečnejšiu úroveň riešenia prístupových systémov – je ukážkou nastupujúcich technologických trendov, ktoré nahrádzajú klasické kľúče aj karty RFID.

JR