(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Líderstvo podľa Artura Gevorkyana

Autor Happy Company júl 2017 -
Líderstvo podľa Artura Gevorkyana Pixabay

Lídri sú ľudia, ktorých ostatní radi a prirodzene nasledujú. Ako odomknúť svoju charizmu a „auru úspechu“, radí úspešný slovensko-arménsky podnikateľ.

Artur Gevorkyan je podnikateľský selfmademan, ktorý si kedysi zvolil za svoj nový domov a sídlo firmy Slovensko. V jeho fabrike neďaleko Banskej Bystrice sa technológiou práškovej metalurgie vyrábajú kovové komponenty pre automotive. Majú špičkovú kvalitu. A. Gevorkyan ako majiteľ a šéf vie, že kľúčom k úspechu v biznise sú ľudia a najmä – schopnosť lídra naplno využiť ich potenciál. Je jedným z úspešných ľudí, ktorí vystúpili v seriáli konferencií Happy Company, aby odovzdali svoje poznatky aj iným. Ponúkame niekoľko jeho myšlienok.

Vyberte si dobre ľudí do svojho tímu – aj života

Vedeli ste, že oblasť vašej práce, vzťahov či zdravia je akýmsi priemerom piatich ľudí, s ktorými trávite najviac času? Ako vás ovplyvňujú tí „vaši“ ľudia? O čom sa bežne rozprávate, aký odkaz si navzájom odovzdávate o sebe a o svete? Zamyslite sa nad tým dobre.

Ak nemáte možnosť obklopiť sa inšpirujúcim ľuďmi osobne, obklopte sa nimi aspoň mentálne. Pokúste sa premýšľať tak, ako by asi premýšľali oni vo vašej situácii. Uvidíte, o koľko sa váš pohľad na mnohé veci vďaka tomu zmení!

Objavte svoju charizmu

Dobrí lídri sú ľudia, ktorých ostatní radi a prirodzene nasledujú. To, čo ich k nim priťahuje, je charizma. Tri kľúče k odomknutiu tejto „aury úspechu“ sú:

Sebavedomie. Každý deň si opakujte, že vaša individualita je to najcennejšie čo máte. Poznajte svoju cenu, silu a hodnotu, ktorú môžete tomuto svetu ponúknuť.

Integrita. Vaše myšlienky, slová aj činy by mali byť vo vzájomnom súlade. Nezabúdajte – ľudia podvedome z vašej reči tela prečítajú aj to, o čom nehovoríte. Vaše úmysly aj charakter z vás stále vyžarujú a čo vaše slová zakryjú, to vaše telo prezradí.

Záujem o druhých. Silní lídri pozorne počúvajú druhých ľudí a zaujímajú sa o nich. V komunikácii sú otvorení a empatickí; ponechávajú ľuďom ich pohľad na vec. Potom im ostatní prirodzene dôverujú, pretože sa v ich blízkosti cítia hodnotní a dôležití.

LS/Happy Company

1781475615artur gevorkyn happy company Artur Gevorkyan