Na bicykli a s nordic walkingom v kúpeľoch

Autor Paper Life júl 2017 -

Kúpeľné parky sú skvelé na prechádzky; ak ste akčnejší, požičajte si palice na nordic walking. Kúpeľné mestá rozširujú aj sieť cyklotrás – príkladom sú Luhačovice.

Kúpeľné mestečko Luhačovice leží v malebnom údolí chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty. Okolitá príroda je nedotknutá a poskytuje množstvo možností na turistiku. Ľahšie terény na prechádzky nájdete priamo v kúpeľných parkoch. V centre sa nachádzajú zaujímavé miesta a kúpeľné domy od Dušana Jurkoviča. Mestom a okolím prechádza niekoľko upravených kúpeľných trás, ktorých východiskové body sú pri liečivých prameňoch. Ak patríte k priaznivcom nordic walkingu alebo si ho chcete vyskúšať, toto je ideálna príležitosť. Táto moderná športová aktivita nie je obmedzená vekom ani fyzickou kondíciou. Začiatočníkom radi požičajú palice v kúpeľných hoteloch.

Bicykel a inline friendly

Luhačovice sa tiež celkom otvorili cyklistom a nanovo pre nich vyznačili trasy až do centra kúpeľnej zóny. Cez park môžu cyklisti prejsť po vyznačených cestách. Na niektorých uliciach a plochách však musí cyklista z bicykla zosadnúť. Ak prídete do Luhačovíc s vlastnými bicyklami, môžete si ich bezplatne uschovať neďaleko ubytovacích zariadení. Hostia si môžu bicykle aj požičať. Okolie ponúka zaujímavé trasy pre začiatočníkov aj náročnejších cyklistov. Najobľúbenejšia je ľahká trasa, spájajúca centrum s Luhačovickou priehradou, ktorú je možné aj obísť dookola.
Dovolenku v týchto kúpeľoch si môžete spestriť tiež jazdou na kolieskových korčuliach. Inline chodník dlhý cca 4 km takisto vedie okolo priehrady.

Atraktívne okolie

Rozmanitosť prírodných, kultúrnych i historických pamiatok robí zo širšieho oklia Luhačovíc veľmi obľúbenú turistickú oblasť. V Zlínskom kraji sa totiž stretávajú tri národopisné celky - svojrázne Valašsko, pohostinné Slovácko a úrodná Haná. Na zdanlivo malom území tak môžete okrem kúpeľov navštíviť Beskydy, Vsetínske vrchy, hrebeň Javorníkov, ďalej drevené kostoly, rozhľadne, skanzeny, zámky, zlínsku ZOO, viaceré pamiatky UNESCO, ale aj početné vinice a vínne pivnice a legendárne vizovické pálenice. Stojí za to spoznať tiež pozostatky Veľkomoravskej ríše, množstvo cenných historických stavieb vrátane ojedinelej baťovskej funkcionalistickej architektúry v Zlíne, svojrázny miestny folklór a originálne regionálne lahôdky.

ŠK

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK