(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

AeroMobilu bude pomáhať technoinvestorský guru

Autor AeroMobil august 2017 -

Nenechajte sa zaskočiť a zvalcovať disruptívnymi fenoménmi – vytvárajte ich! Firmy, ktoré sa riadia týmto heslom, si najímajú ľudí ako je Jonathan Carrier.

Tento renomovaný britský intrapreneur a technologicko-investičný stratég zameraný na automobilový priemysel je riaditeľom pre podnikové inovácie v spoločnosti RocketSpace. Slovenský projekt AeroMobil ho oslovil, takže sa stal jeho strategickým poradcom. Kariéra J. Carriera je príbehom človeka, ktorého poverovali úlohou pozerať sa ďaleko do budúcnosti, pričom mohol využívať aj nekonvenčné organizačné nástroje.

Od regionálneho marketingu cez superprodukty ku globálnym víziám

Carrier vyštudoval strojné inžinierstvo na univerzite v Newcastli v roku 1999. Potom získaval skúsenosti s go-to market stratégiami v rámci Fiat Group a v roku 2003 prešiel do McLaren Automotive. Tam sa stal súčasťou tímu, ktorý definoval budúci biznis, produktovú stratégiu a marketing pre trh tzv. superáut. V roku 2008 prešiel do Mazdy, kde sa manažérsky podieľal na príprave marketingových plánov pre modely CX-5, Mazda 6 a Mazda 3 pre Európu. Ďalej takmer sedem rokov pracoval v koncerne Jaguar Land Rover (JLR) na rôznych seniorných manažérskych postoch s globálnym dosahom. Vytvoril o. i. dlhodobú globálnu stratégiu a pozicioning pre súčasné modely vozidiel Jaguar, vrátane Jaguar F-Pace – najrýchlejšie sa predávajúci Jaguar doteraz.

A napokon, v rámci JLR založil a viedol dcérsku firmu InMotion Ventures. Túto firmu vytvorili špeciálne na to, aby budovala a investovala do startupov v oblasti mobility a smart dopravy a podporovala tak dlhodobú transformáciu biznisu JLR. Bol teda akýmsi podnikateľom (entrepreneur), ktorý vedie „firmu vo firme“ – teda intrapreneurom. Počas tohto angažmá vybudoval J. Carrier tím viac ako 30 ľudí, ktorí následne vytvorili niekoľko nadnárodných spoločností a firiem v rôznych technických odvetviach súvisiacich s budúcimi dopravnými riešeniami ako sú zdieľaná mobilita, connected car, autonómne systémy a elektrifikácia.

Nasadenie pre AeroMobil

V súčasnosti pôsobí Jonathan Carrier vo vedení RocketSpace, kde poskytuje poradenstvo pre svetové top technologické startupy a podnikových inovátorov, ktorí prinášajú trh riešenia budúcnosti. Za také považuje aj koncept AeroMobilu. „Som potešený možnosťou zapojiť sa do tímu strategických poradcov AeroMobilu, ktorý v súčasnosti vedie jednu z najradikálnejších redefinícií mobility of čias Henryho Forda,“ povedal J. Carrier k novej spolupráci. „Technológia výrazne mení tento sektor. Teším sa, že sa budem môcť podeliť o svoje vedomosti v oblasti špičkových automobilových inovácií, ako aj nových obchodných modelov v mobilite.“ Tie by mali podľa neho definovať obchodné príležitosti a trhové stratégie pre lietajúce auto slovenskej firmy. Podľa zástupcov AeroMobilu bude know-how tohto špičkového odborníka „neoceniteľným prínosom pri finalizácii súčasného modelu vozidla a pri plánovaní nových“.

SV

Aeromobil Top Marques Nová verzia AeroMobilu mala premiéru v apríli 2017 na výstave v Monaku.