Elektrické doručovacie dodávky v Bratislave

Autor Aaron Fishbone august 2017 -

Možno ste si ich tiež už všimli; sú to ďalší posli automobilovej budúcnosti. Po našom hlavnom meste premávajú bielo-červené dodávky s nápisom „100 % electric“.

Flotila dodávok typu Voltia eNV200 Maxi s elektrickým pohonom, a teda s nulovými emisiami je výrazom „zelených“ ambícií spoločnosti DPD. Chce tak redukovať svoju uhlíkovú stopu a dosahovať ciele v oblasti trvalo udržateľného rozvoja. Elektromobily na prepravu zásielok používa od mája 2017.

Voltia eNV200 Maxi je postavená na platforme Nissan eNV200. Do jej ložného priestoru sa zmestí 8 kubických metrov nákladu s hmotnosťou do 600 kg. Dojazd na jedno nabitie je 140 km. „Maxi sme navrhli tak, aby to bol ideálny nástroj pre spoločnosti, ktoré hľadajú možnosti pre mestské doručovanie bez emisií,“ vysvetlil spoluzakladateľ Voltie Juraj Ulehla. „Sme veľmi hrdí, že taká popredná spoločnosť ako DPD ich ako prvá nasadila na našom domácom slovenskom trhu. Toto je len začiatok,“ vyhlásil.

„Našej spoločnosti záleží na prostredí, v ktorom poskytuje svoje služby zákazníkom. Prinášame na slovenský trh aj novinky a inovácie v oblasti kuriérskych služieb. Preto sme sa rozhodli, že budeme prvou doručovacou spoločnosťou, ktorá nasadí dodávky s elektrickým pohonom na doručovanie balíkov v mestskej aglomerácii – v Bratislave,“ komentoval zavedenie elektromobilov šéf DPD na Slovensku Peter Pavuk. Pripomenul, že Bratislava trpí vysokým náporom automobilovej dopravy, pričom dopravné zápchy ešte zvyšujú uhlíkovú stopu klasických vozidiel.

AF

Čítajte tiež: http://goodwill.eu.sk/clanky/item/314-v-holandsku-sa-vzmaha-zelene-dorucovanie

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK