Nový koncept Toyoty: dodávka s tvárou predátora

Autor PT október 2017 -

Z cesty! To vám odkáže maska novej Toyoty, keď ju uvidíte v spätnom zrkadle. Možno vezie zeleninu na trh; je to skriňová dodávka šmrncnutá štýlom SUV (alebo naopak?). Prosto, ďalší originálny crossover 21. storočia.

Tento seriózny koncept predstaví značka už čoskoro v svetovej premiére na domácej pôde – na autosalóne v Tokiu (25. októbra – 5. novembra 2017). Crossover Tj Cruiser spája dizajn dodávkovej škatule a robustného SUV. Je to zašifrované aj v názve: písmeno „T“ predstavuje „Toolbox“ (debna na náradie) a „j“ znamená „joy“ (radosť/ potešenie). Názov „Cruiser“ používa Toyota pre svoje SUV už tradične; vyjadruje dynamický potenciál vozidla. Nový model je podľa výrobcu navrhnutý „pre vodičov vyznávajúcich životný štýl, ktorý zahŕňa prácu v kombinácii so zábavou vo voľnom čase“.

rsz large tj cruiser 2

Vlastnosti

Nový cruiser 4x4 (zapínateľné) s rozmermi 4 300 x 1 775 x 1 620 mm (výška) má byť postavený na platforme TNGA budúcej generácie. Pohon zaistí dvojlitrový spaľovací motor v kombinácii s hybridnou sústavou.

Robustné nápravy a veľké kolesá s rozmermi 225/50 R20 zdôrazňujú smelé tvary čelných partií vozidla. Na kapote, streche a blatníkoch sú použité materiály so špeciálnou povrchovou úpravou odolávajúcou škrabancom a nečistotám. Sedadlá je možné sklopiť úplne do roviny, takže Tj Cruiser ľahko pojme najrôznejšie outdoorové vybavenie alebo dlhé predmety, ako napríklad bicykel alebo aj trojmetrový surf (to keď sklopíte aj predné sedadlo spolujazdca). Ich nakladaniu pomôžu tiež veľké bočné posuvné dvere.

PT/JF

 Tj20CRUISER2051

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK