cargo-partner doručil novú časť výrobnej linky pre Kiu

Autor cargo-partner november 2017 -
cargo-partner doručil novú časť výrobnej linky pre Kiu KIA

Spoločnosť cargo-partner zabezpečila prepravu časti novej výrobnej linky pre Kiu v hodnote 3,2 milióna eur z Nemecka na Slovensko.

Medzinárodný poskytovateľ prepravných a logistikých služieb cargo-partner zabezpečuje colno-deklaračné služby pre Kiu a jej subdodávateľov už od roku 2006. Tentoraz sa spoločnosť Kia Motors obrátila na cargo-partner s požiadavkou o prepravu nadrozmernej zásielky. Išlo o časť výrobnej linky v hodnote 3,2 milóna eur do ich výrobného závodu pri Žiline. Zásielka pozostávala zo strojov v piatich kontajneroch – dvoch 40 stopových flatrackov, dvoch 40-stopových high cubov a jedného 20-stopového kontajnera. Najväčšou časťou zásielky boli dva testery s objemom jedného 46,44 m3 a hmotnosťou 6 980 kg a 7 100 kg. cargo-partner prebralo zásielku z prístavu Hamburg, zabezpečilo fiškálne preclenie a prepravné povolenia na prevoz nadrozmerného tovaru z Nemecka na Slovensko. Celá zásielka smerovala na štyroch ťahačoch z Hamburgu do závodu Kia v Tepličke nad Váhom.

Tibor Majzún, Managing Director cargo-partner na Slovensku, uviedol: “Vďaka nášmu skúsenému tímu na Slovensku a úzkej spolupráci s kanceláriou cargo-partner v Hamburgu, bola zásielka doručená bez problémov a načas. Veľmi radi budeme nápomocní spoločnosti Kia Motors Slovakia aj pri ďalšom rozširovaní ich výroby v Žiline.”

Christina Hainbuchner, Head of Corporate Communications & Marketing pre cargo-partner, dodáva: “Project cargo je pre cargo-partner významnou obchodnou oblasťou, ponúkame širokú škálu leteckých, námorných a cestných prepravných služieb pre nadrozmerný tovar. Naši špecialisti na automotive celosvetovo poskytujú pre našich klientov riešenia dodávateľského reťazca špecializované pre tento sektor priemyslu. Medzi týchto zákazníkov patria aj medzinárodné spoločnosti ako HELLA, Rimac Automobili a Webasto.”

Spoločnosť cargo-partner pôsobí na Slovensku od roku 1993 a má bohaté skúsenosti s prepravou nadrozmerných zásielok. Vďaka priamemu prepojeniu svojich skladov s kontajnerovým terminálom v Dunajskej Strede vie prekladať nadrozmerný a ťažký tovar priamo z a na kontajnerové vlaky, pričom využíva spojenia s prístavmi Hamburg, Bremerhaven, Koper a Rijeka. Spoločnosť má kancelárie v Bratislave, Dunajskej Strede, Žiline a Košiciach. Za rok 2016 dosiahla slovenská pobočka cargo-partner obrat 41,3 milióna eur.

Výrobný závod Kia Motors v Tepličke nad Váhom zahájil prevádzku v roku 2006 a aktuálne zamestnáva 3 800 pracovníkov. Závod leží na ploche 166 hektárov a má ročnú výrobnú kapacitu 350 000 automobilov, čo predstavuje 10 % z celosvetovej produkcie spoločnosti Kia. Modelmi vyrábanými v žilinskom závode sú kompakt “cee’d”, SUV “Sportage” a minivan “Venga”.

Barbora Ďaďová, Christina Hainbuchner

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK