Spôsob, ktorým si zjednodušíte zakladanie vlastnej spoločnosti

Autor ML september 2018 -
Spôsob, ktorým si zjednodušíte zakladanie vlastnej spoločnosti Shutterstock.com (archív Seocentrum)

Byrokracia a neochota úradníkov vyjsť v ústrety požiadavkám klientov vie byť veľmi nepríjemná pre začínajúcich podnikateľov, ktorí ešte len uvažujú nad tým, že opustia zamestnanie, v ktorom pracujú a založia si vlastnú firmu, kde si budú sami sebe pánom.

V strednej Európe niet krajiny, v ktorej by bola taká veľká byrokracia ako u nás na Slovensku. Každý začínajúci podnikateľ si bude musieť prejsť procesom vybavovačiek a behania z jedného úradu na druhý. Ak si ale chcete zjednodušiť začiatky vašej podnikateľskej aktivity, poradíme vám, ako si uľahčiť náročný proces zakladania vlastnej spoločnosti.

Nájdite si firmu, ktorá vám založí spoločnosť

Pre začínajúcich podnikateľov máme príjemnú správu, a to, že na Slovensku nájdu firmy, ktorých predmetom podnikania je práve založenie nových spoločností. Klienti nechajú celý proces zakladania spoločnosti výlučne len v rukách firmy, ktorá veľmi dobre pozná postup a vie, čo je potrebné vybaviť a čomu sa vyhnúť. Začínajúci podnikateľ, ktorý nikdy nemal skúsenosť s podnikaním, môže mať zo zakladania spoločnosti trošku strach a práve preto sú tu firmy, ktoré vám toto všetko uľahčia.

Obchodný register a Daňový úrad

V cene okrem kompletného založenia firmy máte automaticky aj bezplatnú konzultáciu v prípade, že stále neviete akú vlastnícku a riadiacu štruktúru si vybrať. Pomôžu vám aj pri určení predmetov podnikania. Ak si vyberiete založenie s.r.o., v cene máte aj zápis spoločnosti do OR a registráciu novej spoločnosti na Daňovom úrade.

Firmy, ktoré sa zaoberajú zakladaním nových spoločností, vám v prípade podnikateľského neúspechu pomôžu aj zo zrušením spoločností. Takáto pomoc sa vám hodí najmä preto, lebo ako začínajúci podnikateľ nemáte dostatok vedomostí, aby ste tento proces vykonali úplne sami. Ak áno, je to len vaše plus, ale ak nie, viete, na koho sa obrátiť.

Organizačné zložky v zahraničí

Tieto spoločnosti majú v ponuke okrem služieb založenia nových spoločností aj ready made spoločnosti, poprípade vám pomôžu pri zriadení organizačnej zložky na Slovensku alebo v Čechách. Len pre informáciu, organizačné zložky potrebujú zahraniční podnikatelia, aby mohli svoje podnikanie rozšíriť aj za hranice krajiny, v ktorej majú trvalé bydlisko.

Ak uvažujete nad podnikaním, využite túto pomoc od firiem, ktoré sa zaoberajú zakladaním nových spoločností. Ušetríte nielen peniaze, ale aj čas a nervy.

ML

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK