Ready made spoločnosti ako možnosť urýchliť nástup na podnikateľský trh

Autor ML september 2018 -
Ready made spoločnosti ako možnosť urýchliť nástup na podnikateľský trh Shutterstock.com (archív Seocentrum)

Zbytočné naťahovačky pri zakladaní nových spoločností spôsobujú vrásky na čele nejednému podnikateľovi. Ak ste si tým prešli, veľmi dobre viete, aké to je.

Ale ak vás zakladanie novej vlastnej spoločnosti ešte len čaká, skôr, ako si začnete zisťovať, čo všetko je potrebné vybaviť, mali by ste si zistiť čo-to o ready made spoločnostiach. Posledných pár rokov ich vyhľadávajú začínajúci podnikatelia nielen pre úsporu nákladov, ale aj pre rýchlosť založenia.

Čo sú to ready made spoločnosti?

Ak ste doteraz nikdy nepočuli o ready made spoločnostiach, teraz, keď sa rozhodujete nad možnosťou začať podnikať, je ten správny čas dozvedieť sa, čo sú vlastne zač. Ready made spoločnosti sú vopred založené spoločnosti, ktoré boli založené len za účelom odpredania klientom. Tieto firmy nikdy nevykonávali podnikateľskú činnosť.

Prečo by ste si mali vybrať ready made spoločnosť?

Z jednoduchého dôvodu. Tieto spoločnosti nemajú žiadne záväzky a ani pohľadávky. Keď si odkúpite takúto spoločnosť, vaše podnikateľské plány máte možnosť realizovať už do pár hodín. Ak patríte k nedočkavcom, ktorým zdĺhavý proces zakladania spoločnosti prekáža, ready made spoločnosť je pre vás tá správna voľba.

Ready made spoločnosti majú splatené základné imanie, majú za sebou registráciu v Obchodnom registri a sú zaregistrované aj na Daňovom úrade. Po odkúpení takejto spoločnosti sa stávate okamžite konateľom nehnuteľnosti a následný zápis týchto zmien do OR vám tento fakt len potvrdí.

Ak si kladiete otázku, či takéto spoločnosti majú splnené všetky daňové povinnosti, nemusíte mať obavy - majú. Takéto spoločnosti sú bez právnych chýb a nemajú žiadne záväzky, ktoré by mohli vaše podnikateľské aktivity ohroziť hneď na začiatku.

Môžete pridať aj virtuálne sídlo

Po odkúpení takejto spoločnosti máte právo nielen na zmenu mena konateľa na vaše, ale aj na doplnenie predmetov činnosti, zmenu názvu i sídla spoločnosti. Viacerí podnikatelia, ktorí sa rozhodli pre ready made, chceli aj virtuálnu kanceláriu v Bratislave, ktorá im mala pomôcť ušetriť mesačné výdavky za prenájom kancelárskych priestorov. Musíte myslieť na to, že každý nový podnik potrebuje vlastné registračné sídlo, na ktorom bude daná firma registrovaná. Vy po odkúpení ready made spoločnosti bez záväzkov môžete takpovediac zabiť dve muchy jednou ranou a prenajať si virtuálne sídlo v našom hlavnom meste.

Ak neviete, kde hľadať ready made spoločnosti, navštívte web stránku spoločnosti Company Consulting, ktorá má v ponuke ready made spoločnosti s.r.o. Ready made spoločnosti odporúčame najmä tým, ktorí chcú začať podnikať v čo najkratšom čase.

ML

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK