Vietnam uprostred zmeny

Autor Karl Fink október 2018 -

Krajina juhovýchodnej Ázie sa postupne stala dôležitým účastníkom medzinárodného obchodu. Pôsobí v nej aj globálna logistická spoločnosť Dachser.

Súdiac podľa zvukov tam vonku, je to určite lámač rekordov. Burácavý rachot a trúbenie sú často viac než dosť na to, aby vám ochromili uši. Vo veľkej miere to spôsobuje zdanlivo nekonečná armáda mopedov, prechádzajúcich ulicami Hanoja. Každý, kto chce prejsť z jednej strany na druhú, potrebuje nervy z ocele. V hlavnom meste Vietnamu robia dvojkolesá okolo 90 % dopravy a väčšina z nich je motorizovaná. Občas tento monotónny tok rozbijú autobus, auto, rikša alebo nákladiak. Akoby to všetko nestačilo, v poslednom čase sa k hlučnému ruchu dopravného chaosu pridávajú malé automobily. Dnes si ich môže dovoliť stále viac Vietnamcov.

Dlho a postupne k prosperite

Ekonomika rastie rýchlo a ľudia zarábajú pomerne dobre. Koniec koncov, od roku 2009 je Vietnam klasifikovaný ako krajina so strednými príjmami. V súčasnosti dosahuje ročný príjem na jedného obyvateľa viac ako 2 200 dolárov; pred desiatimi rokmi to bola ani nie polovica. „Vietnam sa v poslednom čase vyvíja rýchlym tempom s mierou rastu nad šesť percent. Profituje z rastúcej ceny práce v iných častiach Ázie,“ hodnotí Jean Cassiot, výkonný riaditeľ Air & Sea Logistics Vietnam spoločnosti Dachser. „To je dôvod, prečo sem v posledných rokoch premiestňuje svoju produkciu stále viac a viac firiem, predovšetkým z oblasti odevov, obuvi a elektroniky,“ pripája.
Počiatky vietnamského hospodárskeho zázraku ležia približne 30 rokov v minulosti. V tej dobe tu bolo prísne centrálne plánovanie, podľa modelu bývalého Sovietskeho zväzu. V roku 1986, tvárou v tvár hrozbe hospodárskeho kolapsu, vláda prijala to, čo sa stalo známym ako politika Doi Moi – a Vietnam sa začal transformovať na socialisticky orientovanú trhovú ekonomiku. Podobne ako v Číne, vláda začala privatizovať štátne podniky a liberalizovať trh. Krok za krokom, pomaly, ale iste, sa ekonomika začala vzďaľovať od svojho poľnohospodárskeho základu smerom k výrobe a službám. Integrácia do globálnej ekonomiky sa však skutočne rozbehla po tom, čo sa krajina v roku 2006 stala členom Svetovej obchodnej organizácie (WTO).

Vývozy na vzostupe

V minulosti sa export vo veľkej miere skladal z ryže, kávy a korenia; v súčasnosti sa na zozname nachádzajú najmä textil a odevy, mobilné telefóny a náhradné diely, obuv, počítače a ich komponenty, stroje a súčiastky. Celková hodnota vyvezeného tovaru v roku 2016 dosiahla 175,9 mld. USD, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavuje nárast o 8,3 %. Najvýznamnejšími obchodnými partnermi sú Čína, krajiny ASEAN, USA, EÚ, Južná Kórea a Japonsko. Dovoz tiež silne rástol: v roku 2016 o 4,6 % na 173,3 mld. USD.
V minulom roku ekonomika vzrástla o 6,8 %. Malé autá v hanojských uliciach nie sú jediným znakom tohto nárastu: v centre metropoly i Ho Či Minovho mesta sú hlučné motory hlasno sprevádzané stavebnými strojmi a vŕtaním. Mrakodrapy s fasádami okrášlenými logami zahraničných firiem priťahujú z vidieka do miest hordy uchádzačov o zamestnanie.
Práve medzinárodní investori a vzrastajúci exportný priemysel vedú k dopytu po komplexnejších logistických službách. „Po dlhé roky sme pozorne sledovali vývoj vo Vietname a v roku 2012 sme tu začali svoju činnosť,“ hovorí Edoardo Podestá, výkonný riaditeľ Air & Sea Logistics Asia Pacific. „Vtedy už bolo jasné, že naši zákazníci budú do tohto prosperujúceho regiónu investovať,“ dodáva.

Súvislý rast

Christophe Vincent, výkonný riaditeľ Air & Sea Logistics Thajsko, Vietnam, Malajzia a Singapur, konštatuje: „Intra-ázijský obchod hrá čoraz významnejšiu úlohu. Samotný región ASEAN má 625 miliónov obyvateľov, ktorí každý rok spotrebúvajú viac.“
Celkový objem dopravy vo Vietname medzi rokmi 2010 a 2016 sa skoro zdvojnásobil: zo 715 mil. na takmer 1,3 mld. ton. To malo vplyv i na tunajšiu bilanciu spoločnosti Dachser. „Počas týchto rokov sa neustále rozvíjame a v roku 2017 sme dosiahli najlepší výsledok vôbec,“ ilustruje J. Cassiot. Jeho mladý, motivovaný tím ponúka služby leteckej a námornej nákladnej dopravy do Európy a USA, ako i v rámci Ázie. Portfólio služieb zahŕňa aj skladovanie, hraničné colné odbavenie a zasielateľstvo do Laosu a Kambodže. „Mnohé medzinárodné firmy si teraz vo Vietname založili dcérske spoločnosti,“ hovorí J. Cassiot. „Staráme sa, aby ich produkty dostali takú službu, akú očakávali ako súčasť našich globálnych prepráv.“

Problémy s infraštruktúrou

Čo v súčasnosti trápi logistických špecialistov, je miestna infraštruktúra. Väčšina nákladov vo Vietname sa totiž prepravuje po cestách. Podľa oficiálnych údajov bolo v roku 2016 prepravených po celom území 991 miliónov ton nákladov. Ale ani cestná sieť, ani jej kvalita nestačia týmto závratným rastom dopytu. Dôsledkom sú časté dopravné zápchy, ba až blokády.
Je však potrebné urobiť viac: rozšíriť prístavné a letiskové kapacity, ktoré by si poradili s budúcim ekonomickým rastom. Naliehavosť tejto témy si uvedomila aj vláda v Hanoji – ministerstvo plánovania a investícií vypočítalo, že Vietnam musí do roku 2020 investovať 170 mld. USD do svojej infraštruktúry. Táto investícia je zúfalo potrebná. Napokon – vláda chce, aby do roku 2025 odvetvie logistiky vytvorilo 8 – 10 % HDP, čo by Vietnam posunulo medzi top 50 krajín v indexe výkonnosti Svetovej banky. V súčasnosti je krajina na 64. mieste (r. 2016). Ako sa však tieto ambiciózne plány majú financovať, je vo hviezdach.

Obchodné dohody dláždia cestu

Na pozadí tohto skutočne dynamického prostredia plánuje Dachser naďalej silne rásť. Ch. Vincent si myslí, že krajina má veľký potenciál stať sa hlavným uzlom globálneho obchodu – vďaka oblastiam voľného obchodu, ktoré budujú mosty do dôležitých kútov sveta. Jednou z nich je dohoda s Eurázijskou hospodárskou úniou (EAEU); ďalšou je transtichomorské partnerstvo (TPP). Okrem toho čoskoro nadobudne platnosť aj dohoda o voľnom obchode medzi EÚ a Vietnamom (EVFTA). „Tieto dohody uľahčia stranám pôsobiť na trhoch toho druhého, čo povedie k väčším investíciám,“ predpovedá Ch. Vincent. Kým sa tak stane, firma Dachser chce rozšíriť svoje podnikanie v severnom Vietname a otvoriť ďalšie pobočky, ktoré povzbudia leteckú a námornú nákladnú dopravu.

Karl Fink
(prevzaté z Dachser Magazin 1/2018)

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK