Ako si vybrať správne priemyselné kolieska?

Autor ML október 2018 -
Ako si vybrať správne priemyselné kolieska? Shutterstock.com (archív Seocentrum)

Kolieska sú najkrehkejšou a najzraniteľnejšou súčasťou dizajnu skladového vybavenia. Z tohto dôvodu by sa im mala venovať osobitná pozornosť.

Bezpečnosť a bezproblémová prevádzka sú základom každej jednej organizácie, takže by ste pri ich výbere nemali naozaj nič podceňovať.

Vyberajte najmä podľa materiálu

Najvýhodnejším materiálom na výrobu koliesok pre takéto nákladné vozidlá je guma. Kvalitné priemyselné kolieska sa potom vyznačujú ľahkým chodom a odolnosťou voči statickému zaťaženiu, čo je hmotnosť prepravovaného zaťaženia a dynamickým nárazom na nerovnosti podlahy.

Zachovanie nepretržitej prevádzky už nebude váš problém

Ako iste všetci veľmi dobre vieme, v každej jednej väčšej hale a výrobnej prevádzke sa bez funkcií takýchto koliesok nezaobídete. Sú súčasťou výrobnej linky, preto by ste ich mali vyberať naozaj poctivo a dôsledne. Každé jedno prerušenie môže spôsobiť v konečnom dôsledku obrovské straty, čo si asi nemôže dovoliť naozaj žiadny podnikateľ.

Zvládnu aj to najväčšie zaťaženie

Na prepravu ťažkých nákladov v neobmedzenom priestore sú špeciálne kolieska perfektné riešenie. Ak chcete presunúť ľahké zaťaženie a potrebu manévrovania pozdĺž úzkych priechodov, stojí za to, aby ste sa oboznámili aj s manévrovateľnými otočnými kolesami.

So zaťažením od 300 až do 2000 kg si vyberiete model pre každú jednu aplikáciu, ktorú vo svojej firme alebo aj v osobnom živote určite využijete. Alebo si môžete vybrať elektricky vodivé kolieska, všetko podľa miery vášho dopytu. Od najmenších až po tie najpevnejšie, všetko pre špecifické potreby zákazníkov, ktorí hľadajú prvky takejto manipulačnej techniky.

V spoločnosti Čemat si môžete za výhodných podmienok kúpiť pre svoje vozíky tie, ktoré úplne spĺňajú všetky existujúce technické normy s tým, že budú trvanlivé a odolné voči opotrebovaniu.

ML

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK