(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Sme pripravení vyriešiť všetky vaše úlohy v oblasti optimalizácie webu

Autor ML október 2018 -
Sme pripravení vyriešiť všetky vaše úlohy v oblasti optimalizácie webu Shutterstock.com (archív Seocentrum)

Na všetko okolo nás má dosah už aj internet. Podnikanie, zábava, práca i súkromný život. Bez dobrej webovej stránky si dnes svoj deň nedokážeme často ani predstaviť. Objednávame, kupujeme, vybavujeme alebo zdieľame.

Každá stránka je vytvorená s určitým účelom. Väčšina komerčných stránok je však urobená tak, aby priniesla zisk konkrétnej spoločnosti - nových zákazníkov a vytvárala ďalšie tržby. Cieľom je v podstate vždy jedno a to isté: získanie cieľového publika, ktoré má záujem o obsah stránky.

Keď chcete, aby sa stal váš web najlepšou odpoveďou

Ak vytvoríte webové stránky a umiestníte na nich všetky dôležité informácie, vyhľadávače sa samozrejme o ich existencii nakoniec dozvedia, indexujú a začnú zobrazovať vašu webovú stránku podľa názvu firmy a mnohých vyhľadávacích dopytov. No iba so správnym SEO auditom to bude podľa vašich očakávaní.

Vo väčšine tém, ktorých je na internete veľmi veľa, nie je vaša stránka jediná, a preto prakticky vo všetkých požiadavkách vyhľadávače zobrazujú v odpovedi tisíce stránok v rôznych pozíciách. Používatelia vyhľadávačov sa zvyčajne pozerajú iba na tie na prvej strane výsledkov vyhľadávania a nájdu odpoveď na svoj dotaz medzi desiatimi najlepšími výsledkami. Len príležitostne prejdú na druhú či ďalšiu stranu.

Môže byť vaša stránka jediná?

Vyhľadávacie nástroje zverejňujú webové stránky, ktoré sú na požiadanie používateľov najrelevantnejšie, t.j. tie, ktoré podľa ich názoru dávajú najlepšiu odpoveď na žiadosť aktuálneho používateľa. Keď je vaša stránka jediná, ktorá obsahuje informácie o danej službe alebo produkte, je celkom pravdepodobné, že bude vybraná vyhľadávacími nástrojmi a umiestnená na prvých miestach.

Urobte lepší dojem

Potrebujete ho! Je to spôsobené tým, že webové stránky konkurentov sú špeciálne optimalizované pre vyhľadávače, aby ich tieto nástroje považovali za najlepšiu odpoveď na požiadavky používateľov. A práve toto je propagačná služba webových stránok - aby bola v očiach vyhľadávacích nástrojov jednou z najlepších odpovedí na väčšinu dopytov, ktoré vaše cieľové publikum do Googlu píše.

Len ostrieľaná SEO agentúra, ktorá všetky tieto parametre študuje a prácu vyhľadávačov pozná, má na tieto faktory najväčší vplyv. Preto bude najlepšie, ak sa aj pre vás stane tou najlepšou odpoveďou na otázky, ako lepšie optimalizovať svoj web pre vyhľadávače.

ML