PSA Slovakia: prvý elektromobil

Autor PŠ august 2019 -
PSA Slovakia: prvý elektromobil Groupe PSA

Trnavská automobilka vyrobila ešte koncom apríla historicky prvé vozidlo s elektrickou motorizáciou e-208.

Štyri mesiace po začiatku výroby novej generácie modelu Peugeot 208 sa v Trnave začala produkcia plne elektrického vozidla s nulovými emisiami CO2. Zákazník si teda v rámci nového modelového radu „dvestoosmičky“ bude môcť vybrať medzi benzínovou, dieselovou a elektrickou motorizáciou.
Keďže automobilový priemysel všeobecne dnes čelí výzvam na výrazné znižovanie emisií CO2, elektromobilita v produktovom mixe predstavuje nástroj, ktorý môže významne prispieť k stabilite trnavského výrobného centra.

Stručná štatistika

Celkovo ide o piaty model trnavskej automobilky za 13 rokov od spustenia jej produkcie. Sériová výroba začala v júni 2006 s modelom Peugeot 207. Po dvoch rokoch k nemu pribudol druhý model – Citroën C3 Picasso. Od marca 2012 (doteraz) sa vyrába v poradí tretí model – Peugeot 208. A od septembra 2016, exkluzívne len na Slovensku, aj štvrtý – Citroën C3.
V priebehu vlaňajšieho decembra bolo pre zákazníkov v takmer 60 štátoch sveta z Trnavy vyexpedované jubilejné, trojmiliónte vozidlo.
Groupe PSA Slovakia zakončila uplynulý rok s novým rekordom: 352 082 vyrobených vozidiel. Znamenalo to medziročný nárast produkcie o 5%, pri siedmom po sebe idúcom rastovom roku.
Aktuálne automobilka priamo generuje okolo 4 500, vrátane dodávateľov temer 20 000 pracovných miest. Celková investícia koncernu na Slovensku presiahla miliardu eur.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK