SLOVLOG, najväčší logistický kongres jesene, je úspešne za nami

Autor LF október 2019 -
SLOVLOG, najväčší logistický kongres jesene, je úspešne za nami ATOZ

13. ročník kongresu SlovLog sa konal začiatkom októbra v Senci a stretol sa s veľkým záujmom účastníkov. Zaplnené sály a špičkovými rečníkmi nabitý program v rámci spoločnej konferenčnej časti aj v rôznych odborných sekciách, vrátane večernej logistickej párty zakončenej ohňovou šou. To bol SlovLog.

Hlavným rečníkom kongresu bol známy britský ekonóm a autor bestselleru „Transition Point“ Sean A. Culey. Vystúpil s prezentáciou na tému Úspech v dobe digitálnej: Potreba koperníkovskej revolúcie v podnikaní. Priblížil, ako nová vlna revolučných technológií zásadne mení takmer všetky aspekty dodávateľského reťazca, vrátane vzťahu medzi zákazníkom a firmou. Hovoril o tom, ako automatizácia povedie k hodnotovému reťazcu, ktorý je plne automatizovaný, personalizovaný a lokálny.

Súčasťou časopisu Systémy Logistiky, ktorý si môžete objednať na webe www.systemylogistiky.sk/registracia-k-odberu-casopisu/ (užívateľom logistických služieb je zasielaný zadarmo), bude špeciálna príloha, zameraná práve na SlovLog. V časopise navyše vyjde rozhovor, ktorý nám po svojom vystúpení na kongrese poskytol Sean A. Culey. Okrem iného v ňom povedal: „Logistickým manažérom prajem, aby sa sústredili na budúcnosť, nie na minulosť, pretože minulosť je za nami, tá sa nedá zmeniť. Keď sa ale ich firmy včas dokážu adaptovať a efektívne využívať najmodernejšiu technológiu, tak sú na vlne a môžu využiť príležitosti, ktoré prídu. Ale automatizácia nie je všetko. Podstatné je, aby politická reprezentácia nielen v Českej republike a na Slovensku dokázala nastaviť vzdelávací systém tak, aby šiel v ústrety zmenám. Nie je potrebné učiť len staré vedomosti, ale to, ako využívať nastupujúce technológie pre budúcu prosperitu.“

SlovLog bol plný zaujímavých vystúpení a panelových diskusií. „Sme veľmi radi, že tento ročník sa stretol s tak veľkým záujmom odbornej verejnosti. Podľa ohlasov, ktoré máme, účastníkov zaujala pestrá skladba programu, v ktorom vystúpili tak známi ekonómovia, ako aj odborníci z oblasti logistiky, retailu a dopravy. Na akcii bol tiež dostatok priestoru pre networking a zábavu,“ skonštatoval Petr Neckař, Logistics Group Manager spoločnosti ATOZ, ktorá kongres organizovala.

Zo všetkých, ktorí na kongrese vystúpili, menujme napr. ekonóma Ivana Mikloša, ďalej Pavla Jančoviča a Petra Sádovského (ČESMAD Slovakia), Martina Urbana a Mariána Jančíka (Jungheinrich), Mareka Fořta (DHL Supply Chain Slovakia), Martina Hubeňáka (Port of Antwerp), Luboša Fronka (Lineas), Jána Lešinského (Slovenská technická univerzita v Bratislave), Petra Dúbravského (Amtech), Petra Ivančíka (FM Slovenská), Jána Franeka (Heineken Slovensko), Petra Mačuša (CEIT), Pavla Mikušku (BITO – Skladovacia technika) či Tibora Majzúna (cargo-partner SR). A to ani zďaleka nie sú všetky osobnosti slovenskej logistiky, ktoré na kongrese SlovLog vystúpili. Súčasťou programu druhého dňa bola i návšteva logistického centra Alzy v Senci, kde si účastníci dokonca mohli vyskúšať pickovanie a vybaviť tak niekoľko objednávok.

Už teraz si do diára zapíšte ďalší ročník kongresu SlovLog, ktorý sa uskutoční 22. – 23. októbra 2020. A nezabudnite na fórum Log-In, ktoré bude 2. apríla 2020 v Bratislave na podporu inovácií v logistike.
Viac o kongrese SlovLog nájdete na www.slovlog.sk.

LF

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK