(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Koronavírus spomaľuje svetovú ekonomiku

Autor David Knobloch február 2020 -
Koronavírus spomaľuje svetovú ekonomiku Geis

Ide o problém, ktorý dnes ovplyvňuje v podstate celý svet, no nedá sa odvrátiť ani vyriešiť žiadnym vyjednávaním. Jediné, čo môžeme robiť, je pracovať tak, aby sa čo najmenej šíril.

Ekonomické dôsledky si zatiaľ nikto nedokáže predstaviť ani spočítať. Lunárne sviatky v Číne boli predĺžené. Tamojšie výrobné a spracovateľské podniky sú v niektorých oblastiach uzatvorené, dochádza tiež k masívnemu prerušovaniu spojov s ostatným svetom. Výpadok sa dotkne produktov zo všetkých oblastí priemyslu a ekonomiky krajiny.

Situácia v ohnisku nákazy

Najdramatickejšia situácia je stále v provincii Chu-pei (jej hlavné mesto Wu-chan je ohniskom nákazy). Predpokladá sa, že ľudia sa tu budú môcť vrátiť do práce až 15. februára. To bude mať za následok oneskorenie logistického reťazca o niekoľko týždňov, možno až mesiacov. Riečny prístav Wu-chan i pobrežný prístav Wen-čou sú uzatvorené a fungovať by mohli od 17. februára. Ostatné prístavy a letiská vo veľkých mestách (Ning-po, Qingdao, Šanghai, Šen-Čen, Tianjin, Xiamen, Guangzhou) už sú alebo by mali byť v prevádzke – no vďaka nedostatku ľudí len v obmedzenom režime.
Väčšina leteckých prepravcov pozastavila spojenie s pevninskou Čínou a v súčasnosti premávajú len „cargo“ lietadlá. Výsledkom sú nedostatok kapacít a nárast cien prepravného. Cena importnej prepravy je aktuálne 2 až 3 krát vyššia; v exportnom smere ide dokonca o tisíce percent oproti predchádzajúcemu obdobiu. Záujem o prepravy napriek tomu trvá a my ich podľa možností a na základe dohody so zákazníkmi zaisťujeme.

Ochranné pomôcky

Tie teraz Čína potrebuje. Priamo od našich čínskych obchodných partnerov dostávame žiadosti o kontakt na možných výrobcov ochranných rúšok a respirátorov. No záujem je taký silný, že výrobné kapacity nestačia a výrobcovia zadávajú poradovníky na základe platby vopred. Niektorí dokonca odmietajú nové objednávky.
Aj keby sa tamojšia situácia rýchlo dostala do normálnych koľají, vplyv na svetovú ekonomiku bude veľký. Nič na tom nezmení fakt, že nákladné zásielky do Európy nie sú nebezpečné. Je totiž veľmi nepravdepodobné, že by vírus prežil podmienky behom prepravy. Zásielky z Číny dovážame a nie je ani potrebné, aby naši pracovníci, ktorí ich prijímajú, nosili rúška.

David Knobloch, prokurista
Geis CZ Air+Sea