(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Tovar, po ktorom vzrastá dopyt po uvoľňovaní opatrení

Autor PR máj 2021
Tovar, po ktorom vzrastá dopyt po uvoľňovaní opatrení pixabay.com

Uvoľňovanie opatrení nám dovoľuje opäť sa zhlboka nadýchnuť. Do ulíc sa ako pramienky vody vracajú skupinky ľudí, v mnohých kanceláriách sa opäť rozbiehajú počítače a ráno stretávame deti na ceste do školy. Doteraz boli naše potreby jednoduché - stabilný internet, donáška jedla a pohodlné domáce oblečenie. Ako sa spotrebiteľský svet zmení po uvoľnení opatrení? A aké sú súčasné potreby zákazníkov?

Návrat k pracovnej a školskej uniforme

Práca z domu funguje aj keď máme na nohách papuče a niekoľko dní sa neprezlečieme z pyžamka. Po uvoľnení opatrení sa však vrháme na nové módne trendy. Častejší sociálny kontakt predstavuje príležitosť ako zapôsobiť oblečením. Zároveň sa otvoria obchody, v ktorých si zákazníci opäť môžu obzrieť a vyskúšať jednotlivé kúsky naživo.

Na vešiakoch sa opäť objavia vtipné tričká pre mužov, jemné šaty pre dámy a veselé oblečenie s obľúbenými postavičkami pre deti. Či už nosievate kostýmy, obleky, alebo rifle a tričká, každý z nás pocíti potrebu obliecť si niečo nové a začať novú životnú kapitolu. Podobne to bude aj s topánkami. Pohodlné tenisky ženy vymenia za spoločenskejšie modely - lodičky a mokasíny v pánskom štýle.

Make-up, doplnky a beauty

Teraz je čas, kedy žienky znova začínajú vyhľadávať rôzne produkty týkajúce sa krásy. Je pritom pravdepodobné, že vo zvýšenej miere sa bude naďalej nakupovať cez internet, ako tomu bolo v posledných mesiacoch. Na internete nájdu totiž množstvo recenzií a článkov, ktoré pomôžu k vhodnému výberu produktov. Také porovnanie najlepších žehličiek na vlasy nikdy nebolo jednoduchšie.

Túžba po tovare, ktorým nám dodáva šmrnc, taktiež súvisí s potrebou zapôsobiť na iných ľudí. Po období jednoduchosti a pohodlnosti sa znova s radosťou začneme venovať svojmu zovňajšku. Páni siahnu po nových vôňach a slečny si neodpustia výrazné rúže, ktoré pod rúškom nikto nemohol obdivovať. Ostrihať, nafarbiť, oholiť, nalakovať, nakrémovať - to sú heslá najbližších týždňov, ktoré by ste mali poznať.

Záhradkársky ošiaľ

Aj napriek uvoľňovaniu opatrení u mnohých ľudí pretrvá úzkosť z kontaktu s inými ľuďmi a radšej využijú teplejšie počasie na zveľaďovanie svojho domova. Pestovanie je obrovským trendom a nezáleží na tom, čo sa rozhodne človek pestovať. Nepotrebuje na to ani záhradku, stačí niekoľko črepníkov na okne, desiatky izbových rastlín, bylinky v kuchyni alebo oáza miniparadajok na balkóne.

Pomôcky na pestovanie, zemina a kvalitné semienka budú patriť medzi najpredávanejšie produkty. Záhradkári sa pritom orientujú skôr na permakultúrne semienka, teda viac hľadia na ich kvalitu aj na úkor vyššej ceny. Tá sa im vráti na chutnej zelenine a ovocí.

Športovanie bez obmedzení

Počas najhorších chvíľ pandémie sme obmedzili športovanie v telocvičniach, ale aj na vonkajších športoviskách na úplné minimum. Online hodiny boli skvelým núdzovým riešením, ale zacvičiť si na vzduchu človeka viac motivuje. Preto budú preferované hlavne pomôcky na aktivity v prírode, napríklad v parku na slackline lane na chodenie. Počas letnej sezóny vzrastie záujem o stany, plecniaky a vybavenie na kempovanie. Vrátime sa do lesov a na lúky, znovu načerpáme stratenú energiu.

Ekoprodukty

Celou pandémiou sa ako červená niť vinie povedomie o ekologických katastrofách, za ktoré môžu haldy nášho odpadu a množstvo emisií vo vzduchu, vode i pôde. Život v prostredí plnom jedovatých látok nie je udržateľný, preto bude pokračovať dopyt po ekologických produktoch.

Či už pôjde o lokálne vypestované potraviny v obchodoch bez obalov, alebo prírodnú kozmetiku, bude o ne čoraz väčší záujem. Zlatú éru zažívajú aj secondhandy, ale stále máme radi nové produkty z kompostovateľných alebo recyklovateľných materiálov, ako je drevo, kov a sklo.