Ako žiť zdravšie a ekologickejšie po pandémii

Autor PR august 2021
Ako žiť zdravšie a ekologickejšie po pandémii archív

Ak našimi hodnotami nezatriasla celosvetová pandémia, tak si nevieme predstaviť, čo iné by to ešte dokázalo. Úmrtia a ochorenia našich blízkych viedli k tomu, že chceme žiť zdravšie, ohľaduplnejšie a nevieme sa dočkať, kedy sa budeme naplno spoločne stretávať. Aké kroky by ste mohli urobiť pre zdravé telo a pozitívne naladeného ducha? Čítajte ďalej, máme pre vás niekoľko tipov.

Ekokríza

Zastavenie ľudskej činnosti, aj keď iba na pár týždňov, malo úžasný dopad na čistotu ovzdušia aj riek. Hoci dnes vieme, že niektoré virálne fotografie a videá boli iba podvrhmi, nedá sa poprieť, že vo veľkomestách ustúpil smog a mnohí nanovo prebudili svoju lásku k prírode. Preto vnímame súčasnú klimatickú krízu oveľa alarmujúcejšie ako pred dvoma rokmi. Nejde viac o hipsterský trend nakupovania drahších, ekologických alternatív voči jednorazovým plastovým produktom.
Je v tom hlbšia myšlienka a vyšší cieľ. Malé kroky môže robiť každý z nás - od podpisovania petícií, cez bezobalové nakupovanie až k výmene jednorazových vecí za znovupoužiteľné všade, kde sa len dá. A často to nestojí omnoho viac, alebo sa prvotná investícia niekoľkonásobne vráti.
Môžete vyskúšať oceľový holiaci strojček, nabíjateľné tužkové batérie alebo oblečenie od trvalo udržateľných značiek. Práve výrobky pozostávajúce zo zmesi rôznych materiálov sú najväčším postrachom pre životné prostredie. Nie je možné ich recyklovať, alebo je to natoľko zložité a finančne nákladné, že sa do toho žiadna firma nepúšťa.
A ak ste aj vy počas pandémie podľahli túžbe prerábať svoj domov, teraz je ten správny čas na odvoz starého nábytku pre jeho ekologickú likvidáciu na zberný dvor.

Epidémia bolestí chrbta a obezity

Na niekoľko mesiacov sme sa ocitli vo fáze, kedy sedenie pred televíziou alebo s knihou v ruke bolo najbezpečnejším hobby. Chtiac-nechtiac uzavretí vo svojich domácnostiach strácame zmysel pre pravidelný pohyb, hoci by to malo byť iba vybehnutie po schodoch do práce. Degradácia nášho zdravia nás však núti nájsť opäť svoje miesto vo verejnom priestore.
Možno nemáte možnosť vybehnúť každý deň do lesa, ale park nájde vo svojom okolí hádam každý z nás. Večerné prechádzky vás dokážu nabiť energiou na celý nasledujúci pracovný deň.
Ak ste presedlali na home office, alebo jednoducho chcete začať žiť zdravšie kvôli vlastnému lepšiemu pocitu, odporúčame vám začať moderným cvičením na posilnenie chrbta a veľkých svalov rúk a nôh - pomocou elastického lana na cvičenie SM systému. Na prvý pohľad obyčajná pomôcka na cvičenie dokáže pomáhať nielen pri posilňovaní svalov a zlepšovaní koordinácie a rovnováhy, ale aj pri naťahovaní a tým aj zoštíhľovaní svalov. Obľúbilo si ho aj mnoho fitness trénerov, ktorí presedlali z hodín v posilňovni na videokurzy.
Okrem pravidelného cvičenia nám dáva zabrať aj stres. Možno ste už stokrát počuli odporúčanie venovať sa každý deň meditácii a stále vás to vôbec neláka alebo máte za sebou pár neúspešných pokusov. V tom prípade máme pre vás tip na jednoduché cvičenie. Niekoľkokrát sa počas dňa zastavte a nastavte si na telefóne budík o jednu minútu. Zavrite oči, vystrite sa a zhlboka dýchajte do brucha. Všímajte si, kde v tele cítite napätie a pokúste sa ho uvoľniť. Najčastejšie máme napäté plecia, krk alebo sánku. Po minúte pokračujte vo svojom dni.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK