Kvalitné vybavenie kancelárie pozitívne ovplyvňuje výkon zamestnanca

Autor ML september 2018 -
Kvalitné vybavenie kancelárie pozitívne ovplyvňuje výkon zamestnanca Shutterstock.com (archív Seocentrum)

Podnikatelia vyžadujú od svojich zamestnancov 200 % výkony, no niekedy si neuvedomujú, že klesajúce výkony zamestnancov majú na svedomí práve oni. Zlé vybavenie kancelárskych priestorov, ale aj zlý prístup majiteľa ovplyvňuje výkon zamestnancov. Najväčším problémom je však zlé vybavenie firmy.

Čo všetko musí mať vaša firma, aby sa v nej zamestnanci cítili dobre a podávali stabilný výkon?

Dobré osvetlenie

Najmä teraz, kedy sa dni začnú skracovať, by ste mali zvážiť, či je osvetlenie kancelárie naozaj také dobré. Silné, resp. slabé osvetlenie môže vážne poškodiť zrak všetkých zamestnancov, vrátane toho vášho (ak sedíte v jednej kancelárii všetci spolu). Odporúčame vám zavolať si odborníkov, aby vám spravili svetelno-technické merania osvetlenia, ktoré v kancelárii máte. Ak by nevyhovovalo normám, zistite si, kto zabezpečuje predaj a inštaláciu šetrného LED kancelárskeho osvetlenia.
Je šetrné nielen k vašej peňaženke, ale aj k zdraviu vašich zamestnancov. Navyše je dokázané, že tento typ osvetlenia pozitívne vplýva na výkon zamestnancov.

Funkčná technika

Súčasťou každej kancelárie je nepochybne aj technika, najmä však počítače a tlačiarne. Nefunkčná technika môže výrazne spomaliť napredovanie vašej firmy. Ak ste závislí od používania techniky v kancelárii, ako môžete vykonávať svoju prácu, ak vám zlyháva technika?

Čím skôr si tento fakt uvedomíte, tým menej ohrozíte svoje podnikateľské aktivity. Ak vám blbne tlačiareň a tonery vám pravidelne vysychajú, vymeňte tonery za kvalitnejšie kompatibilné tonery a tlačiareň dajte skontrolovať technikovi.

Výkon zamestnanca negatívne ovplyvňuje zlyhávajúca technika, ktorá mu bráni vykonávať svoju prácu. Ak budete mať funkčnú techniku a nebudete zabúdať na jej servis, výkon zamestnancov nebude klesať.

Kvalitné ergonomické kreslo

Výkon každého zamestnanca ovplyvňuje aj kreslo, na ktorom sedí počas celej pracovnej doby. Dajte si preto záležať na tom, aby každý zamestnanec sedával na ergonomickom kancelárskom kresle, ktorého výšku si bude môcť prispôsobiť. Kreslo musí mať kvalitné priedušné čalúnenie, kvalitné opierky hlavy a rúk.
Na kancelárskych kreslách sa neoplatí šetriť napríklad ako na toneroch. Keď chcete šetriť na toneroch, zvolíte si možnosť renovácie tonerov (doplnenie tonerového prášku do pôvodného obalu tonera). Ak si ale vyberiete lacné nekvalitné kancelárske kreslo, za rok ho budete musieť vymeniť za nové, a to potom zase za ďalšie.

Všetkým podnikateľom, vrátane tých nových, odporúčame investovať do kvalitného vybavenia kancelárie, nakoľko práve kvalitné vybavenie pozitívne ovplyvňuje výkon zamestnancov. V prípade rozširovania firmy sa k vám budú noví uchádzači doslova hrnúť. Viete prečo? Pretože budú vedieť, že práve vo vašej firme im poskytnete dobré podmienky na prácu.

ML

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK