Tieto užitočné aplikácie by vám nemali chýbať v smartfóne

Autor PR článok február 2022

Naše smartfóny už dlhú dobu nie sú len zariadeniami, ktoré slúžia na telefonovanie. Vďaka aplikáciám, ktoré nájdeme v obchode Google Play, sú čoraz chytrejšími. To je aj dôvod, prečo by sme vám chceli dať do pozornosti niekoľko aplikácií, ktoré by vám nemali chýbať v telefóne. Poďme sa ne spolu teraz pozrieť.

Skener vo vrecku

Mnohokrát sa ocitneme v situácii, kedy potrebujeme nejaký dokument dostať do digitálnej podoby. Môže ísť napríklad o občiansky preukaz, faktúry, zmluvy a podobne. Mnohí z nás nemajú skener, a preto využívame na digitalizáciu dokumentov fotoaparát smartfónu. Ak ide o jednu, či dve stránky, tak to nie je problém. V prípade, ak potrebujete zosnímať viac strán, tak to môže byť problém. Jedna je potrebné orezávať fotografie, tak zároveň fotografie ako také zaberajú aj veľa priestoru. To je aj dôvod, prečo by sme vám radi dali do pozornosti aplikáciu Scanner App To PDF – TapScanner. Pomocou tejto aplikácie môžete skenovať dokumenty, konvertovať ich do PDF formátu a samozrejme, môžete ich aj zdieľať.

Sledovanie zásielok

Posledné dva roky mnohí z nás v čoraz väčšej miere nakupujú online. Dôvodom je najmä jednoduchosť a komfort nakupovania. Za týmto účelom mnoho doručovateľských spoločností poskytuje svoje aplikácie, prostredníctvom ktorých môžete sledovať, kde sa nachádza vaša zásielka. Jedným z väčších doručovateľov, ktorý túto službu ponúka je aj Packeta. Dovoľte nám dať vám preto od pozornosti aplikáciu Packeta, prostredníctvom ktorej môžete sledovať, kde práve teraz sa nachádza váš balík.

Aplikácie Telefón od Google

Ďalšou aplikáciou, ktorá by mala byť povinnou výbavou každého smartfónu, je aplikácia Telefón od Google. Dôvodom je, že obsahuje mnoho skrytých funkcií. Jednou z nich napríklad je možnosť blokovania spamových hovorov. Ide o funkciu, ktorú máloktorá aplikácia ponúka. Rovnako treba povedať, že tento zoznam blokovaných volajúcich sa vďaka bohatej komunite používateľov tejto chytrým algoritmov spoločnosti Google, neustále rozširuje.

Aplikácie supermarketov

Asi každý z nás pravidelne nakupuje pričom po väčšine máme obľúbené obchody, ktoré navštevujeme. Mnohé supermarkety ponúkajú zľavy pri použití ich mobilných aplikácií. Rovnako tieto aplikácie ponúkajú aj prehľad aktuálne zľavneného tovaru. Napríklad v Lidl Plus aplikácii nájdete aktuálne letáky s tovarom, ktorý môžete kúpiť dočasne lacnejšie. Tento typ aplikácií rovnako častokrát obsahuje aj rôzne recepty, ale i informácie o účinkoch nezvyčajných rastlín. Prostredníctvom týchto aplikácií sa môžeme dočítať napríklad o účinkoch Arónie, Dule, Mišpule a podobne.

Google Lens

Asi tou najuniverzálnejšou aplikáciou je Google Lens. Ide o aplikáciu, ktorá využíva AI technológiu a kameru vášho smartfónu. Prostredníctvom aplikácie stačí namieriť napríklad na text, ktorý aplikácia následne preloží. Alebo môžete kameru telefónu namieriť na pamiatku a aplikácia vám následne nájde o nej informácie. Rovnako môžete pomocou zosnímania objektov vyhľadávať na internete o nich viac informácií. Inými slovami, ide o šikovný a hlavne viacúčelový nástroj.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK