6 súčasných vynálezov, ktoré by sme mali využívať

Autor PR apríl 2022

Väčšina ľudských vynálezov uzrelo svetlo sveta kvôli tomu, aby uľahčili alebo spríjemnili život. Veď vždy je vzrušujúce siahnuť po nejakej užitočnej vychytávke. V článku sme pre vás pripravili niekoľko užitočných tipov, ktoré rozhodne stojí za to vyskúšať.

Vrecková tlačiareň

Mini vrecková tlačiareň je veľmi užitočná vecička na cestách. Umožňuje prevádzku na batérie, vďaka čomu ju môžete využívať aj mimo dosahu elektrickej siete. Prirodzene, môžete ju dobíjať aj prostredníctvom micro USB kábla. Na dovolenku pri mori alebo na horách je preto ako stvorená.
Disponuje celým radom parametrov a užitočných vlastností. Samozrejme, medzi najdôležitejšie patrí technológia tlače- atramentová alebo termosublimačná.
Atramentová verzia umožňuje farebnú aj čiernobielu tlač. A to je dôvodom, prečo je vynikajúca na tlačenie textových dokumentov alebo fotografií na bežný papier.
Naproti tomu termosublimačná vrecková tlačiareň je určená primárne na tlač fotografií malých rozmerov. Prípadne tiež štítkov alebo účteniek. Vyniká rýchlosťou tlače a takto vytlačené dokumenty sa vyznačujú vysokou odolnosťou. Vyžaduje si však špeciálny papier, preto sa nehodí na tlač textových dokumentov.
Tip:
Na dovolenku alebo na pracovnú cestu si nezabudnite vziať aj nabíjačku na baterky. Dobré je mať po ruke zálohu, ak by náhodou vášmu fotoaparátu alebo vreckovej tlačiarni došla šťava.

Prenosný mixér

Obľúbených mixovaných nápojov sa nemusíte vzdať ani na výlete do prírody. S prenosným mixérom si dokážete namiešať svoje smoothies, koktejly alebo detskú výživu bez akýchkoľvek obmedzení, nech už ste kdekoľvek.
Priemerný prenosný mixér dokáže na jedno nabitie pripraviť 10 až 20 nápojov, pričom prirodzene rozdrví aj ľad alebo zmrznuté ovocie. Výhodou tiež je, že sa veľmi ľahko čistí. Nabíjanie trvá približne 3-4 hodiny, a to pomocou USB kábla.

Autokamera

Pre motoristov veľmi užitočná pomôcka. Veď bezpečnosť je základom. V prípade nečakaných dopravných problémov vám môže ušetriť veľa nepríjemností, pretože ako dôkaz obstojí aj pred súdom. To však nie je všetko, za posledné roky si totiž vývoj kamier do auta prešiel dlhou cestou.
Funkcia detektora pohybu vám napríklad dokáže monitorovať aj pohyb okolo zaparkovaného auta. A prípadný pokus o krádež vám nahlásiť prostredníctvom správy priamo na váš smartfón. Pochopiteľne, je pre ňu hračkou odhaliť prípadného záškodníka, ktorý vám úmyselne poškodil auto. Dokážete s ňou aj bezpečnejšie zaparkovať a pri jazde detekovať jazdné pruhy.
Tip:
Pri elektronike sú neoceniteľným vynálezom nabíjateľné batérie. Predovšetkým v prístrojoch s vysokým odberom energie. Napríklad vo fotoaparátoch, kamerách či herných konzolách.

Strunové bicykle

V dnešnej modernej dobe je čoraz dôležitejšie dbať na zdravú životosprávu. V tomto smere je kľúčový dostatok aktívneho pohybu. Chceli by ste pri športovaní vyskúšať niečo nové? V tom prípade je ideálnou voľbou siahnuť po bicykli bez reťaze.
Na rozdiel od bežných bicyklov tu jazdíte pomocou lán namiesto reťaze. Dosiahnete tým výhodu menšieho trenia a tým pádom aj menšieho odporu. Dôležitý je tiež rovnomerný výkon na zadné koleso a s tým spojená veľká úspora energie. Preto je strunový bicykel vhodný najmä na dlhé cyklotúry a strmé stúpania.
Rovnako aj pocit z jazdy je veľmi zaujímavý. Pri šliapaní do pedálov totiž prirodzene nepočujete reťaz. Počujete iba kolesá. A pretože samotné šliapanie do pedálov ide omnoho ľahšie ako pri bežnom bicykli, tak spotrebujete menej energie. Princípom je, že takmer celú vynaloženú silu prenášate na zadné koleso.

Domáca zmrzlináreň

Príprava lahodnej domácej zmrzliny je v domácich podmienkach už hračkou. Stačí k tomu len šikovný pomocník - zmrzlinovač. V priemere si tak veľmi rýchlo dokážete pripraviť 1 až 2 litre domácej zmrzliny.
O miešanie zmrzliny sa stará elektrická pohonná jednotka zmrzlinovača. Jednotlivé parametre a funkcie pochopiteľne závisia od konkrétneho modelu zmrzlinovača. Zvyčajne však aj počas miešania môžete pridávať ďalšie ingrediencie. A to bez toho, aby ste museli zložiť veko. Samozrejmosťou je aj mraziaca nádoba, ktorá má po stenách špeciálnu povrchovú úpravu. Nemusíte sa tak obávať, že by vám zmrzlina primrzla k nádobe.

Power banka

Posledné percentá batérie v smartfóne sú rozhodne nepríjemnosťou. Najmä keď musíte vybaviť dôležitý telefonát a elektrická zástrčka nie je nikde v dosahu. S power bankou sa však toho nemusíte obávať. Samozrejme, dobije vám aj iné zariadenie.
Pri výbere powerbanky sa treba sústrediť na kritériá. Tie súvisia predovšetkým s typom zariadenia, ktoré chcete nabíjať. Medzi najdôležitejšie patrí kapacita - čím väčšie zariadenie (notebook, tablet…), tým by mala byť väčšia. Dôležitá je aj rýchlosť nabíjania, čas nabíjania powerbanky, rozmery a typ konektora či počet USB portov.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK