Vyberáme darčeky na deň matiek, ktoré ju skutočne potešia

Autor PR apríl 2022

Deň matiek je tu čo nevidieť, presne 8. mája. Tento krásny sviatok pripadá vždy na druhú nedeľu v máji. Viete vlastne od kedy sa oslavuje a prečo práve druhú májovú nedeľu? Pozreli sme sa na niečo z histórie sviatku a samozrejme vybrali sme aj pár vhodných tipov na darčeky.

Od 16. storočia sa Deň matiek slávil vo Veľkej Británii a Írsku ako kresťanský sviatok, takzvaný Mothering Sunday. Pripadal na štvrtú nedeľu od začiatku pôstu a oslavoval sa formou návštevy domovského kostola, pričom rodina po ceste z kostola domov zvykla trhať kvety, ktoré potom dali matkám v rodine. Pekné, však?

Niečo z histórie

O niečo neskôr, v roku 1907 istá aktivistka a žena z vyšších kruhov, Anne Marie Jarvis v Amerike nechala odslúžiť omšu na počesť všetkých matiek. Chcela, aby sa všetkým matkám sveta dostala vďaka a úcta. V roku 1914 tento sviatok oficiálne vyhlásil vtedajší prezident ako národný sviatok, a tak sa dostal do celého sveta. Anne Marie Jarvis je považovaná za zakladateľku tejto krásnej tradície.
U nás sme ho začali sláviť okolo roku 1923, pričinila sa o to dcéra vtedajšieho prezidenta T. G. Masaryka. Na začiatku tento sviatok nebol až taký populárny ako Deň žien, ale časom si našiel aj u nás svoje miesto. Ale dosť bolo histórie, poďme na darčeky.

Čo podarovať mame?

Iste, ak sa svojej mamy opýtate, čo by si priala ako darček, určite vám povie, že nič nepotrebuje alebo že si nemáte robiť starosti. Naše mamy sú skromné. Preto ju prekvapenie a originálny darček ešte viac potešia.
Kvety sú už takou klasikou. Dávajú sa aj na Deň žien, na meniny, na narodeniny aj na Deň matiek. Nepoznám ženu, ktorú by milá kytička nepotešia. Veľa z nás ku kvetom priloží aj bomboniéru alebo čokoládu, prípadne fľašu dobrého vínka. To všetko sú nestarnúce bestsellery.
Okrem tohto, veľa detí dáva svojim mamám nielen materiálne, ale aj zážitkové darčeky. Tieto si bude vaša mama stopercentne pamätať. Nezabudnite, vyberať darček pre mamu na Deň matiek by ste mali podľa toho, čo má ONA rada, a nie, čo preferujete vy. Ak viete, že ju viac ako materiálny darček poteší návšteva dobrej reštaurácie, tak smelo do toho.
Niektoré mamy poteší už len to, že spolu strávite príjemný čas. Áno, v dnešnej uponáhľanej dobe sa aj toto dá považovať za darček. Deň matiek pripadá na nedeľu, preto by si mal každý spraviť čas, navštíviť svoju mamu a stráviť spolu nezabudnuteľné chvíľky. Na ten jeden špeciálny deň v roku si každá mama zaslúži vašu pozornosť.
Mamu poteší aj niečo ručne vyrobené od vás. Každý si pamätá kedy ako dieťa zo školy nosil výkresy venované mame, a ako sa z nich tešila. Najkrajšie dary predsa nie sú tie najdrahšie, ale tie venované z lásky!

Originálne tričká či manikúra

Darovať mame kúsok oblečenia nie je najoriginálnejšie a zrejme by vás ani nenapadlo darovať jej niečo tak jednoduché ako tričko. Počuli ste však už o originálnom tričku s nápisom? Každá mama je pre nás tou najlepšou, preto jej podarujte napríklad tričko „Najlepšia mama.“
Takéto jednoduché tričko ozvláštnené milým nápisom bude môcť vaša mama nosiť aj do práce, či cez voľný čas. Tričko sa dá skvele kombinovať s džínsami aj so sukňou. Tento kúsok ju určite nesmierne poteší, a bude ho hrdo nosiť. A k nemu jej môžete priložiť aj nejakú tú kytičku lúčnych kvetov, či prihodiť aj čokoládu. Veď naše mamy si to zaslúžia.
Ďalší originálny darček môže byť spojený s manikúrou. Každá mama má rada pekné a upravené nechty. Dnes si vytvoriť krásne nechty doma pomocou sady gélových lakov je veľmi jednoduché. Stačí, že si osvojíte nenáročný postup, podľa ktorého postupujete.
Súčasťou setu je tiež domáca UV lampa na nechty, ktorá pomáha pri tvrdnutí gélových nechtov a môže byť skvelým samostatným darčekom, ak už vaša mamina používa domáce tvorenie gélových nechtov.
Inou možnosťou sú pernamentky do nechtového salóna alebo akéhokoľvek beauty salóna, ktorý poteší vašu mamu. Mamy to majú náročné a preto dopriať im starostlivosť o seba pre nich môže byť naozaj na nezaplatenie.

Partneri

egoodwillmarketingovowustenrotSOPK